2Moons - Petra Vlasblom  - nvt Advertentie nummer: 813Advertentie Veiling informatie

 
Aantal keer bekeken: 767

Beschrijving:

Herken je dit?
Je paard wilt de trailer niet in, je probeert het op allerlei mogelijke manieren en de kudde omstanders met 'goede adviezen' groeit gestaag. Al snel komt er hulp van 'deskundigen' met lijnen, zwepen, bezems of zelfs nog erger... Na een hoop stress staat je paard in de trailer. De volgende keer raakt je paard, alleen al bij het zien van een trailer, bang en in paniek!

TRAILER = NIET LEUK!
Er is een negatieve associatie met de trailer ontstaan en je paard is nú al bang voor wat er komen gaat. Daar sta je dan, met een onmogelijk te laden paard... Met een krat peentjes krijg je 'm de trailer niet in en ook niet met geweld of door boos te worden.

MAAR... WAT DAN?
Een trailer is het meest onnatuurlijke wat je kunt bedenken vanuit het oogpunt van een paard. Een paard is van nature claustrofobisch en z'n eerste instinct, als er iets niet veilig is, is om te vluchten. Een trailer is instabiel en klein én opgesloten in een trailer kun je nou eenmaal niet vluchten!

HET PAARD LEREN TRAILER LADEN
Voor een paard is in een trailer staan dus net zo onnatuurlijk als voor ons mensen om uit een vliegtuig te springen. En zeg eens eerlijk, durf jij uit een vliegtuig te springen? Zou jij wél durven springen voor een doos gebakjes of voor geweld? Nee? Toch kunnen we een paard leren trailerladen: het is elk paard écht gewoon te leren! Maar wel op voorwaarde dat dit wordt aangeleerd met begrip, rust én respect voor het paard!

ZÉLF (!?) OOK LEREN TRAILER LADEN
Een trailerlaad training begint met het volgen van een speciale theorieavond (in Rotterdam of bij voldoende belangstelling bij jou op locatie). Vaak is het belangrijk om de eigenaar te trainen in overtuiging, kracht, rust én leiderschap! Misschien denk je nu wel: "Ho, ho.. Petra, het ligt niet aan mij, het probleem ligt aan m'n paard!". Natuurlijk! Maar de vraag is dan toch: "WAAROM lukt het mij wél om dit probleem op te lossen? WAT doe ik dan anders? En WAAROM lukt het mij? HOE krijg ik het vertrouwen van jouw paard en HOE krijg ik een angstig en steigerend paard zó snel weer rustig?"

OORZAAK EN OPLOSSING
De OORZAAK van het laadprobleem ligt uiteraard niet altijd bij de eigenaar van het paard, maar DE OPLOSSING ligt altijd bij de eigenaar van het paard! Hij of zij is de enige die de juiste beslissing kan nemen voor het paard. Hij of zij kan ervoor kiezen om door te blijven 'oefenen' of hij/zij kan ervoor kiezen om meer kennis hierover te vergaren door een theorieavond te bezoeken of om het paard weer te leren laden door professionele hulp in te schakelen. Zodra je hebt geleerd hoe paarden leren en communiceren én hoe sterk ze op ons gedrag reageren, besef je hoeveel invloed je zélf kan hebben op het gedrag van je paard. Wij moeten de paarden helpen om ze weer te leren laden.

Wil jij je paard ook normaal en snel kunnen laden?
Neem dan contact op met 2Moons, vaak is dit met 1 sessie al te bereiken!
Voor meer informatie neem gerust een kijkje op mijn website of neem vrijblijvend contact op.
Videos