Pippi's Opvang  - nvt Advertentie nummer: 933Advertentie Veiling informatie

 
Aantal keer bekeken: 2167

Beschrijving:

Pippi’s Opvang is een rescue center op het eiland Curaçao. Hier vind je mooie stranden, een heerlijk klimaat en een prachtige cultuur. Maar het eiland kent ook een keerzijde, er komt namelijk veel dierenleed voor. Vanuit de overheid is er helaas geen geld voor subsidies, dus draait Pippi’s Opvang volledig op de inzet van vrijwilligers en donateurs. Dierenartskosten, verzorging, eten en drinken, verblijf, aan alles hangt een prijskaartje. En dus is de financiële nood hoog.


Doel en visie
• Paarden, pony’s, ezels maar ook andere dieren opvangen die zorg nodig hebben.
• Dierenleed bestrijden door middel van educatie.
• Herplaatsen voor zover dit mogelijk is.


Inkomsten genereren
De donaties dekken 40% van de maandelijkse kosten, de overige kosten betalen wij met de inkomsten van ons dierenpension en educatief kinderprogramma.

Met dierenpension ‘Dierenoppas Curaçao’ bieden wij oppas aan tegen betaling. Eigenaren kunnen voor een dag, week of nog langer hun dier brengen en wij zorgen er dan voor zolang dat nodig is.

Met ‘Pippi’s Ponyhof’ bieden wij een speelplaats voor kinderen aan. Veel kinderen hebben geen idee hoe ze met een dier om moeten gaan en wat ze nodig hebben. Er komt vaak ook angst bij kijken. Met dit educatieve programma leren we de kinderen alles over de verzorging en omgang met paarden en andere dieren.

Onze hoop is dat deze kinderen zich ontwikkelen tot dierenvrienden, en dat op deze manier meer dierenkennis verspreid wordt over het eiland. De basis daarvan is op deze manier hopelijk gelegd.


Adoptie en herplaatsing
Momenteel hebben wij 5 paarden, 2 ezels, 20 honden, 6 katten en 5 schildpadden. Met grote regelmaat helpen wij ook dieren langs de weg en soms uit noodzaak bij mensen aan huis. We doen hard ons best om een fijn thuis te vinden voor de dieren, waar zij naartoe kunnen gaan op het moment dat zij volledig hersteld zijn. Bij de paarden en ezels komt adoptie weinig voor omdat de meeste paarden vals, oud of gehandicapt zijn, sommige zelfs door mishandeling.

Grootste nood
Paarden en ezels houden op Curaçao is ontzettend duur omdat er heel weinig gras groeit. We importeren voer uit Nederland en laten dit in containers verschepen naar Curaçao. Dit is onze grootste kostenpost. Een andere (goedkopere) manier is er niet, maar we hebben het voer wel nodig. De paarden en ezels die er nu zijn, kunnen niet herplaatst worden, deze kosten blijven we dan ook houden. Met de kinder- en dierenopvang komen er inkomsten binnen maar lang niet voldoende om alles te dekken, elk jaar kampen we met tekorten.

Toekomstwensen
Voldoende financiële middelen om verblijven op te knappen en onze opvang draaiende te houden. De verblijven slijten ontzettend hard vanwege het klimaat.
Het educatieve programma uitbreiden. Samenwerkingen met scholen en andere instellingen om zo de dierenliefde op kinderen over te brengen.

We kunnen alle hulp gebruiken om de stichting voort te zetten, help jij mee?

Pippi's Opvang te Curaçao


Videos