Diverse cursussen & workshops omtrent paardengedrag  - nvt Advertentie nummer: 816Advertentie Veiling informatie

 
Aantal keer bekeken: 1186

Beschrijving:

Veel problemen die we met paarden ervaren komen voort uit het feit dat er fundamentele verschillen zijn tussen mensen en paarden. Een paard is van oorsprong een vluchtdier. Ze leefden vroeger tezamen in kuddes en konden bewegen en eten wanneer ze maar wilden. Ze werden nooit gedwongen tot stilstaan, leefden niet in kleine ruimtes en ze waren nooit alleen. Als het niet veilig was konden ze vluchten en in alle vrijheid hun natuurlijke instincten volgen.

Nu staat het paard het grootste gedeelte van de dag op stal en, ondanks dat, kan het paard zichzelf niet anders gedragen dan gewoon 'paard te zijn'. Paarden hebben geen menselijke drijfveren als wraaklust of opzettelijk pesten. Een paard heeft ALTIJD een reden voor z'n gedrag. Het is aan mensen om te ontdekken WAAROM het paard die signalen geeft en ervoor te zorgen dat het paard zich weer vertrouwd gaat voelen in die bepaalde situatie. Daarna verandert de gemoedstoestand van het paard en hoeft hij niet meer terug te vallen op natuurlijke instincten zoals vechten of vluchten.

Door het gedrag van paarden te begrijpen en de omgang en/of training daaraan aan te passen kunnen problemen vaak al héél snel doorbroken én opgelost worden. Vaak is het genoeg om uit te leggen, te laten zien én te laten ervaren, waarom het probleemgedrag bij een paard is ontstaan, hoe het kan worden opgelost en hoe het in de toekomst voorkomen kan worden.

2Moons heeft een ruim assortiment aan cursussen en workshops waarbij het gedrag van het paard centraal staat, bijvoorbeeld:

PAARDENGEDRAG... EN HOE DAARMEE OM TE GAAN
THEORIEAVOND. Over het gedrag van ons mensen én paarden. Hoe kunnen we het gedrag van paarden beïnvloeden? Ook alle technieken en ins- en outs van het trailerladen...

EENHEID TUSSEN MENS EN PAARD (1)
TWEEDAAGSE BASISCURSUS. Theorie- én praktijkles waarin we ons verdiepen in het gedrag en de communicatie tussen mens én paard. Communicatie, lichaamstaal, loswerken en grondwerken.

EENHEID TUSSEN MENS & PAARD (2)
ÉÉNDAAGSE VERVOLGCURSUS. Loswerken en grondwerken voor gevorderden. Er wordt ook dieper ingegaan op de effecten van non-verbale communicatie tussen mens & paard.

JONGE PAARDEN OPVOEDEN EN PAARDEN HEROPVOEDEN
ÉÉNDAAGSE CURSUS. Theorie- én praktijkles over het opvoeden van paarden. Hoe geef je je jonge paard een goede start mee?

EENHEID TUSSEN MENS EN PAARD (6)
VIER EN EEN HALF DAAGSE CURSUS. Theorie- én praktijkles waarin we ons verdiepen in het gedrag en de communicatie tussen mens én paard. Communicatie, lichaamstaal, loswerken en grondwerken.

SCHRIK- EN OBSTAKELTRAINING
ÉÉNDAAGSE CURSUS Maak jezelf én je paard moediger door allerlei 'enge dingen' aan te gaan! Een zeer praktische workshop.

Veel van de natuurlijke reacties van paarden worden door 'ons mensen' uitgelegd als ondeugden of als gedragsprobleem van het paard.
Bij 2Moons krijg je meer inzicht en ga je je verplaatsen in hoe paarden 'denken' en reageren, zodat je een betere relatie met je paard krijgt.

Zie de website voor meer informatie!