Paardenetc.nl: Dé plek voor paardenliefhebbers


Doel:
De zoektocht naar diensten en producten makkelijker maken voor alle paardenliefhebbers.


Hoe:
Hoe we dit waarmaken? Door al het paard en ruiter-gerelateerde aanbod op één plek samen te brengen. Zo heb jij keuze genoeg om het beste voor jou en je paard uit te zoeken.


Resultaat:
Paardenetc.nl is dé website waar aanbod, kennis en ervaringen samenkomen. Hét platform met alle producten en diensten bij jou in de buurt, ervaringsverhalen en artikelen van en met experts.




1. Al het aanbod op één plek.

Alles m.b.t. paard en ruiter kan op deze website aangeboden worden, elk product en/of dienst kan je hierop kwijt. Hierdoor is het niet meer nodig het World Wide Web af te zoeken naar al die individuele websites. Nee! Je kunt voortaan naar www.paardenetc.nl gaan en daar snel vinden wat je zoekt. Al het aanbod staat daar namelijk bij elkaar verzameld. Vergelijken gaat hierdoor makkelijk en snel. Ook is het mogelijk om in jouw buurt te zoeken doordat er provincies zijn gekoppeld aan een groot deel van de afdelingen. Op deze manier creëert de website een verzamelplek. Alles komt samen op één plek waardoor vraag en aanbod elkaar zo veel makkelijker kunnen vinden. EIN-DE-LIJK één verzamel website voor de paardenbranche!



                                 " Ik heb gekozen voor een totaalaanbod
                      anders zou deze website niet anders zijn dan alle anderen. "




2. Kwaliteit, welzijn en bewustwording voorop.

Dat voor al het aanbod een afdeling is wil nog niet zeggen dat alles ook wordt toegelaten. Het moet absoluut bijdragen aan het welzijn van het paard. Kwaliteit is daarom belangrijk. Maar hoe weet je nou of iets goed is of niet? Daar probeer ik gaandeweg achter te komen in mijn zoektocht naar de beste keuzes maken voor je paard. En ik neem jou daarbij graag mee. Ik vindt het nog steeds moeilijk te bepalen wanneer iets van goede kwaliteit is en wanneer maak je voor jouw paard hierin de beste keus. Ik ga achter de fabels en feiten aan, vraag specialisten en experts het hemd van het lijf. Een antwoord is voor mij niet genoeg, nee ik wil het waarom weten. In mijn zoektocht met Zada (zie over mij) ben ik erachter gekomen dat er heel veel verschil in kwaliteit is. Je kunt zelf niet overal verstand van hebben, daar is een paard gewoon te complex voor. Wel is het goed om altijd het waarom te willen weten en dit ook te onderzoeken.

Het blog en de ervaringsverhalen lenen zich er uitstekend voor om al deze vragen, antwoorden, bevindingen, ervaringen enz. in neer te zetten. Met deze info kan jij keuzes voor je paard gaan maken waar jij ook daadwerkelijk achter staat. Je hebt nu het waarom kunnen lezen. Hierdoor gaat het ook steeds makkelijker worden om kwaliteit en waarheden op te merken. Je gaat verbanden zien en leert het paard op een hele andere manier kennen waardoor je misschien wel heel veel anders gaat doen.Ik ben ervan overtuigd dat we altijd op zoek moeten gaan naar een manier om het voor onze paarden zo goed mogelijk te doen. Het teveel weghalen en de zinloze dingen te vervangen voor zinvolle dingen. Gebaseerd op onderzoek en feiten, waar het paard behoefte aan heeft. Less is more dat is zeker ook bij een paard het geval. Als wij paarden een stabiele basis geven dan zijn we al een heel eind op de goede weg!



          " Als paardeneigenaren stuiten we veel op dezelfde vragen en problemen.
                Ik ga in mijn zoektocht hier antwoorden op proberen te krijgen. "





3. De beste hulp.

Deze twee punten samen resulteert in de beste hulp voor jou en je paard. Of je nu hulp nodig hebt in de vorm van een hoefsmid, osteopaat, instructeur o.i.d. deze hulp kies jij voor je paard. Deze keuzes zijn (alles) bepalend voor je paard, zijn/haar gezondheid en jullie samenwerking. Als je een hoefsmid kiest met beperkte kennis zal dat (op den duur) te zien zijn aan je hele paard. Bekappen/beslaan is millimeter werk, heb je een hoefsmid die dit niet zo nauw neemt dan heeft dit gevolgen voor je paard. Zijn beenstand verandert, hij gaat zijn lichaam hierdoor anders gebruiken, krijgt lichamelijke mankementen. Je laat de osteopaat komen, die behandelt hem. Zou het opgelost zijn? Nee, op dit moment doe je aan symptoombestrijding i.p.v. het probleem bij de bron aan te pakken. Een goede osteopaat kijkt ook naar de beenstand en zou je erop moeten wijzen dat het probleem bij de hoefsmid begint. Dit bewijst maar weer eens hoe belangrijk kwaliteit is.



                     " Een paard is een complex wezen en alles komt heel precies
                                  nog iets waar wij nauwelijks bij stil staan. "





4. Goede doelen ondersteunen.

De perfecte wereld voor mij zou zijn dat mens en dier elkaar begrijpen, respecteren en in harmonie met elkaar samen leven. Het gaat me nooit lukken om dit voor alle dieren waar te maken, daarom begin ik bij paarden en zie ik vandaar verder. Door middel van deze website kan ik mensen informeren en bewustwording creëren om zo het welzijn van paarden die hier leven te verbeteren. Ik heb altijd grote bewondering gehad voor mensen die zich inzetten voor stichtingen en goede doelen om dieren te helpen die dit zo hard nodig hebben. Ik hoop oprecht dat er ooit een tijd komt dat dit niet meer nodig is. Tot die tijd hebben deze stichtingen hulp en geld nodig om te kunnen blijven doen wat zij doen. Met een deel van de opbrengsten wil ik dan ook diverse stichtingen en goede doelen gaan ondersteunen.



                        " Daarnaast kan de website nog iets doen namelijk:
                                       goede doelen ondersteunen. "